Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplu Sera Bölgesine Ziyaret

Erzincan’da Beybağı mevkiinde yapımı devam eden Toplu Sera Bölgesi’ni ziyaret edildi.

Erzincan’da Beybağı mevkiinde yapımı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yusuf İzci ve Mehmet Emre Canpolat ile birlikte ilgili birim amirleri, Beybağı mevkiinde yapımı devam eden Toplu Sera Bölgesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, proje alanındaki çalışmaları yerinde inceleyen yetkililer, seracılıkla ilgili yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldılar.
Vali Hamza Aydoğdu, Erzincan’ın seracılığa uygun bir şehir olduğunu vurguladı. İlin mevcut sera varlığı bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nde ikinci sırada yer aldığını belirten Vali Aydoğdu, “Hedefimiz ilimizi bölgenin sera üssü yapmak. Devam eden bu projeyle ilimizin sera varlığı %50’nin üzerinde artarak 950 dönüme çıkarılacaktır. Bu gelişmenin il ekonomisine yaklaşık 700 kişilik ek istihdam ve 250 milyon TL’lik bir parasal döngü katması beklenmektedir. İlimiz ve üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Toplu Sera Bölgesi projesi, Erzincan’ın tarım sektöründeki potansiyelini artırmayı ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Haberler