Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Terzibaba Günü”

Erzincanlılar “Terzibaba Günü” Münasebetiyle Sabah Namazında Terzibaba Mezarlığında Buluştu.

Erzincanlılar “Terzibaba Günü” Münasebetiyle

Erzincanlılar “Terzibaba Günü” Münasebetiyle Sabah Namazında Terzibaba Mezarlığında Buluştu.

Erzincan’da bu sene ilki düzenlenen “Terzibaba Günü”nde çok sayıda vatandaş sabah namazında buluştu. Erzincan’ın Manevi şahsiyetlerinden Terzibaba; müftülük tarafından oluşturulan özel bir din görevlisi ekibinin okuduğu Kur’an-ı Kerim, tesbihat ve zikirlerle yad edildi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Yavuz Mutlu sabah namazını kıldırdı.

Erzincan Valiliği tarafından bu yıl ilk kez Erzincan’ın manevi önderlerinden Terzibaba’ya atfen düzenlenen etkinlikler, sabah namazıyla başladı ve gün boyu sürecek.

Terzibaba Türbesinde düzenlenen günün ilk etkinliğinde sabah namazı kılınarak, tesbihat yapılarak dualar edildi, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kent protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda İl Müftü Vekili Gökhan Badem tarafından yapılan çok içtenlikli duanın ardından kurulan “Terzi Sofrası”nda Erzincanlı vatandaşlar bir araya geldi.

Etkinlikler, Terzibaba’nın hayatı ve manevi mirasının konuşulacağı Terzibaba Sempozyumu ile devam edecek. Programda ayrıca Mevlid-i Şerif okutulacak, semazen gösterileri sunulacak ve geleneksel Türk musikisi dinletisi gerçekleştirilecek.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Bugün Erzincan tarihi günlerden birini yaşıyor. Anadolu evliyalar, enbiyalar diyarı. Her il bir manevi şahsiyetiyle anılır, yad edilir. Biz de bir karar verdik. Ağustos ayının son haftasını Terzibaba Günü ilan edelim ve Terzibabamızı yad edelim dedik. Bugün çocuktan yaşlısına muazzam bir kalabalıkla Terzibaba Türbesinin önünde sabah namazıyla başlayarak gün boyunca Terzababayı yad etmeye, onun manevi şahsiyetinden feyz almaya çalışacağız. Dualar ettik, namazımızı kıldık. Terzi Sofrasını kurarak kahvaltımızı yaptık. Bunu geleneksel hale getireceğiz.” dedi.

Haberler