Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımdan Akdeniz Sineği Uyarısı

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü erken uyarı sistemleri, feromon tuzakları ve sahadan topladıkları veriler ışığında önemli bir uyarıda bulundu.

Erzincan Tarım ve Orman

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü erken uyarı sistemleri, feromon tuzakları ve sahadan topladıkları veriler ışığında önemli bir uyarıda bulundu.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri Erzincan’da meyve üreticilerine ait bahçelerde yaptıkları incelemelerde Akdeniz Sineği popülasyonunda artış eğilimi tespit ettiler.

Meyve bahçelerinde büyük zararlar oluşturan ve ürün kaybına yol açan Akdeniz Sineğine karşı Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri sahadaki araştırmalarını sürdürüyor. Son yapılan incelemelerde Akdeniz Meyve Sineği popülasyonun artış eğilimi gösterdiğine ilişkin veriler üzerine yetkililer meyve üreticilerini sosyal medya ve SMS yoluyla bilgilendiriyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Akdeniz meyve sineğinin meyvecilik yapılan sahalarda çok büyük zararlar oluşturabileceğini kaydeden İl Müdürü Şahin, büyük çaplı ürün kayıplarına yol açan zararlı konusunda Erzincan çiftçisini uyardı.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin meyvecilik sahalarında bulunan erken uyarı sistemleri, bahçelere asılan feromon tuzaklar ve ekiplerin sahada yaptıkları birebir tespitler sonucunda Akdeniz meyve sineği popülasyonunda artış tespit ettiklerini kaydeden Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, meyve bahçelerinde kendiliğinden düşen meyvelerin toplanarak toprağa gömülmesi, hasat sonrasında ağaçlarda kesinlikle meyve bırakılmaması, yeni kurulacak olan meyve bahçelerinde, zararlının konukçusu olan diğer meyve ağaçları ile karışık dikim yapılmaması gerektiğini söyledi.

Meyvecilik sektörünü tehdit eden Akdeniz meyve sineğine karşı meyve üreticilerini uyaran İl Müdürü Murat Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı uzmanlarının sahada çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, alınabilecek kültürel önlemler, biyoteknik mücadele ve kimyasal mücadele konusunda üreticileri uyardıklarını söyledi.

Akdeniz meyve sineğinin Erzincan’da ilk kez 2015 yılında tespit edildiğini ifade eden İl Müdürü Şahin, “üreticilerimizle sürekli işbirliği içerisindeyiz. Şu anda elde ettiğimiz veriler ışığında ekiplerimiz üreticilerimize gerekli uyarılarda bulunuyor. Özellikle kültürel önlemler konusunda üreticilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Haberler