Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül: “Milyonlarca İnsan TBMM’den Çıkacak Af Haberini Bekliyor”

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ümraniye Cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasında toplumsal barış ve kardeşlik hukuku çerçevesinde bir af çağrısında bulundu

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül,

CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül, toplumda af konusuna dair büyük bir beklenti olduğunu vurgulayarak, milyonlarca insanın TBMM’den müjdeli bir haber beklediğini ifade etti.

Sarıgül, af çağrısını üç ana gerekçeye dayandırdı:

1-Toplumsal Gerginlik ve Huzursuzluk: Sarıgül, toplumun gergin ve huzursuz olduğunu belirterek, toplumsal barışa olan ihtiyacı vurguladı.

2-Cezaevleri Kapasite Sorunu: Türkiye’de cezaevlerinin toplam kapasitesinin 250.000 kişi olduğunu, ancak mevcutta 350.000 kişinin cezaevlerinde bulunduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti.

3-Adil Yargılanma Hakkı İhlali: Anayasa Mahkemesi’nin verdiği her dört ihlal kararından üçünün adil yargılanma hakkı ihlali nedeniyle verildiğini belirten Sarıgül, bunun da adalet sisteminin iyi işlemediğini gösterdiğini söyledi.

Sarıgül, çıkacak af yasasının sadece genel af değil, aynı zamanda mükerrer suçlar, 4/4’ler, denetimli serbestlik, koşullu tahliye, disiplin affı ve 31 Temmuz COVID infaz yasası mağdurlarının mağduriyetlerini gidermesi gerektiğini de belirtti.

Ayrıca, Sarıgül, ehliyet affı ve çekte hapis cezasının kaldırılması konusundaki taleplerini de dile getirdi. Şoför esnafının uzun süredir meclisten bir düzenleme beklediğini ve bu kişilere ehliyetlerinin geri verilmesini istedi. Çekte hapis cezasının kaldırılmasını ve ekonomik suçlara ekonomik ceza uygulanmasını savundu.

Sarıgül, bu konuda toplumsal kaynaşmayı sağlamak, sabıka kaydı düzenlemesi yapmak ve iş bulmalarına yardımcı olmak gerektiğini belirtti. “Türkiye’nin gündemine gelen her af eninde sonunda çıkmıştır. Allah’ın izniyle bu afta çıkacaktır” diyerek, milletvekillerine, parti gruplarına ve kamuoyuna seslerini duyurmaları çağrısında bulundu.

Açıklamasını, “Ümraniye Cezaevinden bir kez daha Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum. Affet Türkiye! diyorum. Haksızlığa uğramışlar için affet… Anaların hasretini dindirmek için affet… Çocukları sevindirmek için affet…” sözleriyle sonlandırdı.

Haberler