Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı Vali Vefat Etti

Eski Çorum ve Kars Valisi hemşehrimiz Ahmet Kara Vefat Etti

Eski Çorum ve Kars

Eski Çorum ve Kars Valisi hemşehrimiz Ahmet Kara Vefat Etti

Eski Çorum ve Kars Valisi Ahmet Kara, otobüste yolculuk esnasında geçirdiği rahatsızlık sonucu 71 yaşında hayatını kaybetti.

2014-2016 yılları arasında Çorum’da Valilik yapan daha sonra merkeze alınan Vali Ahmet Kara’nın Didim’den Ankara’ya giderken yaptığı otobüs yolculuğu esnasında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Erzincan doğumlu Kara, evli ve 2 çocuk babası idi.

AHMET KARA KİMDİR?

Eski Vali Ahmet Kara, uzun yıllar kamu hizmetinde bulunmuş, çeşitli illerde valilik ve kaymakamlık görevleri yapmıştı. 2 Şubat 1953 tarihinde Erzincan’ın Uluköy köyünde dünyaya gelen Ahmet Kara, ilkokul eğitimini Erzincan Uluköy İlkokulu’nda 1966 yılında tamamladı. Ardından Erzincan İmam Hatip Ortaokulu’ndan 1971, Erzincan Lisesi’nden ise 1973 yılında mezun oldu. Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nde 1977 yılında başarıyla tamamlayan Kara, kamu yönetimi kariyerine Edirne İl Maiyet Memurluğu ile başladı. Sarıgöl, Uludere, Kurucaşile’de kaymakam vekillikleri, Akdağmadeni kaymakamlığı ve belediye başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Adıyaman İl Hukuk İşleri Müdürlüğü, Hınıs ve Çal kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği ve Başmüfettişliği gibi önemli görevlerde yer aldı. Bir dönem Başbakanlık Başmüşavirliği ve vekaleten Müsteşar Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı da yapmıştır. 11 Haziran 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Kars Valisi olarak atanmış ve bu görevi 3 Ağustos 2012 tarihine kadar sürdürmüştür. Ardından 15 Eylül 2014’te Çorum Valiliği’ne atanmış ve 1 Haziran 2016’da merkeze çekilmiştir.

Haberler