Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Jeofizik Etüd Çalışmaları İncelendi

Ekşisu bölgesinde yürütülen “Jeofizik Etüd” çalışmalarını yerinde inceledi.


Ekşisu bölgesinde yürütülen “Jeofizik

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yusuf İzci ve Mehmet Emre Canpolat ile Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ekiplerince Ekşisu bölgesinde yürütülen “Jeofizik Etüd” çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Aydoğdu, Erzincan’ın mevcut durumda 600 dönümlük sera varlığıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nde ikinci sırada yer aldığını belirterek, Valiliğin koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarla bu varlığı üç katına çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Ekşisu Bölgesi’nde 1000 dönümlük Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurma çalışmaları devam etmekte.
Yapılan jeofizik etüd çalışmaları sonucunda bölgede bulunan jeotermal kaynağın derinlik, debi gibi teknik verileri toplanacak ve yeterli sıcaklık ve debi elde edilirse sondaj aşamasına geçilecektir. Vali Aydoğdu, jeotermal seralar sayesinde yılın 11 ayında üretim yaparak verimliliği artırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Bu projelerin Erzincan’ın tarım sektörüne katkı sağlayacağı ve bölgesel kalkınmaya önemli bir destek sunacağı vurgulandı.

Haberler