Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da İkinci Çilek Hasadı Başladı

Erzincan’da çilek üretiminde Ağustos ayında başlayan ikinci hasat dönemi Kasım ayı sonlarına kadar devam ediyor.

Erzincan’da çilek üretiminde Ağustos

Erzincan’da yaz mevsiminin sonlarına yaklaşılırken çilekte ikinci kez hasat başladı. Üreticiler siparişlere yetişemiyor.

İlkbahar meyvesi olarak bilinen çilekte Ağustos hasadı ilgi görüyor. Market ve manav reyonlarında bu dönem pek rastlanmayan, özellikle çocukların çok sevdiği çilek Erzincan’da tarladan hasat edilmesiyle birlikte satışa sunuluyor.

Erzincan Merkeze bağlı Tatlısu Köyü’nde çilek üretimi yapan Fikret Ateş, Mayıs ve Haziran aylarında hasadını yaptığı çilek tarlasından, Ağustos ayında ikinci hasadı gerçekleştiriyor. Çilek müdavimlerinin yoğun ilgi gösterdiği Ağustos çileği yok satıyor.

Çilekte yılda iki kez hasat yaptıklarını kaydeden Fikret Ateş, yaptığı işten oldukça memnun. Üreticilere seslenen Ateş, çileğin iyi gelir getiren bir ürün olduğunu söyledi. Fikret Ateş, büyükşehirden memleketine dönerek tarımsal üretime giren girişimcilerden biri. Yaşadığı Tatlısu köyünde böğürtlen ve çilek üzerine yatırım yapan Ateş, her yıl bu alanları genişletiyor.

Erzincan’da yetişen çileğin tadı ve aromasının tüketicilerin damak zevkine hitabettiğini, çok beğenildiğini belirten Fikret Ateş, çilek üretiminde iki yılı geride bıraktıklarını, il dışından yoğun siparişlerin geldiğini kaydederek, Erzincan Valiliği ve Erzincan Tarım ve Orman İL Müdürlüğü’nün destekleri ile Erzincan’da ekim üretim alanlarının artırılacağını söyledi.

Erzincan’da çilek üretiminde Ağustos ayında başlayan ikinci hasat dönemi Kasım ayı sonlarına kadar devam ediyor.

Haberler