Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EGC Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Tanoğlu’na Yapılan Hakareti Kınadı

Gazeteciler, Basın Meslek İlkelerine Göre Hareket Etmeli

Gazeteciler, Basın Meslek İlkelerine

Gazetecilik mesleğinin temel taşları olan basın meslek ilkeleri, medya sektörünün rehberi olmayı sürdürmektedir. Bu ilkeler, doğru, dürüst ve tarafsız haber sunma amacını taşıyan gazetecilerin, kamuoyunu bilgilendirirken etik değerlere bağlı kalmalarını sağlamaktadır.

 

Gazeteciler; Haberlerin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlayarak, asılsız bilgilerden kaçınmalıdır. Haberlerde tarafsız olmalı ve tüm görüşlere eşit mesafede durmalıdır. Kişilerin özel hayatını ihlal etmemeli, mahremiyete saygı göstermelidir. Halkın haber alma hakkını gözeterek, toplumsal fayda ilkesine uygun hareket etmeli, gazetecilik faaliyetlerinde şeffaf olmalıdır.

 

Basın meslek ilkeleri, gazetecilerin yalnızca haber üretirken değil, aynı zamanda haber kaynakları ve haberin etkileri konusunda da sorumluluk bilinci taşımalarını sağlar. Medyanın güvenilirliği ve saygınlığı, gazetecilerin bu ilkelere ne kadar bağlı kaldığı ile doğrudan ilişkilidir.

 

Gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirirken etik değerlere uygun hareket etmeye devam edeceklerini ve bu doğrultuda mesleki sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceklerini taahhüt ederler. Bu taahhüt, medya organlarının ve gazetecilerin toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini teşvik eder.

 

Öte yandan EGC olarak kentte son günlerde konuşulan, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına yönelik ifade edilen söylemleri doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.

 

Basın meslek ilkeleri, gazetecilik mesleğinin güvenilirliğini ve saygınlığını korumak için hayati öneme sahiptir. Gazetecilerin bu ilkelere sadık kalarak, toplumu bilgilendirmeye devam etmeleri, demokratik toplumların sağlıklı işleyişine katkıda bulunmaktadır.

 

Saygılarımızla.

 

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Derneği

Haberler