Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BESİ OSB Projesi Hayata Geçiyor

Erzincan’da 92 parselden oluşan ve 17.000 büyükbaş hayvan kapasiteli BESİ OSB projesinin ihalesi 19 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Erzincan’da 92 parselden oluşan

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yusuf İzci ve Mehmet Emre Canpolat ile Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Tarıma Dayalı İhtisas BESİ OSB alanını ziyaret ederek Bölge Müdürü Mustafa Erdem’den bilgi aldılar. Ziyarette, 92 parselden oluşan ve 17.000 büyükbaş hayvan kapasiteli BESİ OSB projesinin detayları hakkında açıklamalar yapıldı.
Vali Hamza Aydoğdu, 19 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ihalenin ardından, proje kapsamında 370 kişiye doğrudan, yaklaşık 1.000 kişiye de dolaylı istihdam sağlanacağını belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Erzincan ekonomisine yıllık 7.650 ton et üretimiyle 3 milyar 600 milyon TL katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Vali Aydoğdu, “Erzincan’ımız için hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Bu önemli proje, Erzincan’ın tarım ve hayvancılık sektöründe büyük bir adım atmasını sağlayacak ve bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli bir katkı sunacak.

Haberler