Haber: İbrahim Gürler
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Korona virüsüne karşı toplum olarak tetikte olunması gerektiğini belirterek, “Sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Bu hastalığa karşı elimizdeki en büyük koz bu hastalığa yakalanmamaktır. Bunun için gereken özeni göstermek zorundayız. Evlerimizden çıkmayalım. Bugüne kadar yapamadığımız meşgalaler bulalım. Mustafa Kutlu okuyalım, Tolstoy okuyalım. korona virüsüne taşıyıcılık yapmayalım.” ifadelerini kullandı.
HERKES KENDİSİNİ İZOLE ETSİN
Korona virüsü ile mücadele amacıyla oluşturulan Bilim Kurulu’nun bugünkü toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Korona virüsü hastalığının çok dikkatli olunması gereken bir vaka olduğunun altını çizen Koca, Türkye’de iki hastanın yoğun bakımda tedavi edildikten sonra iyileşerek taburcu olduklarını söyledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, iki hasta hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanı açıklamasında, “Erken dönemde ilk vakalarımız olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. Bir hastamız 65 yaşındaydı, dün itibarıyla taburcu oldu, bir hastamız 60 yaşındaydı bugün itibarıyla taburcu oldu.” dedi. Yoğun bakım şartlarında dahi iyileşme sağlayabildiklerinin altını çizen Bakan Koca, “Yoğun bakım şartlarında olan hastalarımızın da iyileşme şartlarını söylemiş oluyorum. Erken dönemde müdahalenin yapılmasının önemli olduğunu, bulaşıcılığın, temasın minimalize edilmesi gerektiğini, herkesin evine hatta odasına kendisini izole ederek bir dönem için bunu sağlamasını hatırlatmak istiyorum.” şeklinde konuştu.
BAKAN KOCA’NIN İŞARET ETTİĞİ MUSTAFA KUTLU KİMDİR?
Öykü ve deneme yazarı Mustafa Kutlu, 6 Mart 1945 senesinde Erzincan’da dünyaya geldi. 1964 yılında Erzincan Lisesi’ni ve 1968 senesinde de Erzurum A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümünü bitirdi. Sonrasında Edebiyat Öğretmeni olarak görev almaya başlayan Mustafa Kutlu, Tunceli Lisesi ve İstanbul’da Vefa Lisesi’nde görev aldı.
1974’te mesleğinden ayrılarak Dergâh Yayınlarında çalışmaya başladı. Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi’nin yayın müdürlüğünü 3. ciltten itibaren üstlendi. (8 cilt, 1976-1998).
İlk hikâyeleri Fikir ve Sanatta Hareket dergisinde çıktı (İlk hikâyesi ‘O’, 1968). 1979-1982 yılları arasında bu derginin yazı işleri müdürlüğünü yürüttü. Ayrıca Adımlar (Erzurum), Hisar, Türk Edebiyatı, Düşünce, Yönelişler’de hikâyeler yayınladı. Dergâh dergisinin genel yayın müdürü oldu (Mart 1990). Zaman gazetesinde “Bir Demet İstanbul” başlığı ile şehir yazıları (1986), Yeni Şafak gazetesinde kültür ve spor yazıları (1995) yazdı. Kanal 7’de kültür programları hazırladı.
Mustafa Kutlu, hikâyecilerimizin önde gelen isimlerindendir. Daha çok köy ve kasaba insanının günlük endişelerini işlemiştir. Hikâyelerinde kahramanlar Türkiye’deki sancılı değişimin birer şahididirler.