Haber: İbrahim Gürler
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özel, Prof. Dr. Ergün Kutlusoy ve Prof. Dr. Ahmet Uğur Nalcıoğlu, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Halim Ferit Bayata, ile ildeki basın çalışanları katıldı.
DOLULUK ORANI YÜZDE 92’LERDE
Rektör Prof. Dr. Levent, toplantıda, yaptığı açıklamada, ‘‘Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin kontenjan doluluk oranı yüzde 92’lerde oldu, en yakın komşumuz Atatürk Üniversitesinde bu oran yüzde 82 rakamlarında kaldı. Bu aslında sevindirici bir haber Erzincan’ın tercih edilebilir şehir, tercih edilebilir bir Üniversite olduğunu göstermiş olduğunu’’ söyledi.
ÜNİVERSİTENİN 3/2’Sİ KIZ ÖĞRENCİ
Rektör Levent, bu bağlamda, ‘‘Binali Yıldırım Üniversitesi’ne bu sene gelen öğrencilerin üçte ikisi ne yakın kısmı kız öğrenci, kız öğrenciler üniversitemizi daha fazla tercih eder olmuş. Bu da bize şunu gösteriyor, Erzincan’ı güvenilir bir şehir olarak görmeye devam ediyorlar, 24 bin 317 öğrencimiz var öğretim üyesi sayımız ise Bin10, Personel sayısı ise 540’a düştüğünü’’ ifade etti.
REKTÖRLÜK BİNAMIZ BİTME NOKTASINDA
Fiziki imkanlar konusunda da açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Levent, ‘‘Rektörlük binamız bitme noktasında, Bizim üniversitenin içerisinde olmamızı gerektiren, fakültelerin ortasında olmanızı gerektiren ve daha çok hizmeti onlara götürebilmemizi gerektiren bir hizmet binamız. Şehrin içerisinden, 14 kilometre uzaklıktaki bir yerden üniversiteyi idare etmek takdir edersiniz ki daha zor ve bu kadar uzak mesafede olduğu zaman daha doğrusu sık, sık işlerin aksadığını görmekteyiz.
Rektörlük binası inşaatı yüzde 85’in üzerinde bir yapım aşamasında iken ek bütçe istedik ek bütçenin haricinde sağ olsunlar Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Başkanımız paranın hepsini vermeyi teklif etti biz de memnuniyetle dedik. Bugünlerde paranın gelmesini bekliyoruz eğer bu bir iki gün zarfında para gelirse öyle zannediyoruz ki önümüzdeki yaz başında rektörlük binasını bitirmiş oluruz diye ümit ediyoruz’’ dedi.
KÜTÜPHANE VE MÜZE İNŞAATI %90 ORANINDA
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında üniversitenin açılış törenlerinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi kütüphanesi ve müzesi inşaatının temelini attık. Türk Telekom tarafından yaptırılan bu bina 1 sene gibi kısa bir sürede bitme aşamasına geldi , şu anda %90 oranında, geri kalan kısmının yapım için gerekli bütün girişimlerde bulunuyoruz, kütüphane ve müze inşaatımız sevinerek söylüyorum ki bu bölgedeki belki de Türkiye’deki en güzel kütüphane ve müze inşaatlardan bir tanesi olduğunu söyledi.
Bu sene ki akademik takvim açılışını yaparken Çelebi Havacılık yüksekokulu binasının geri kalan temelini attık, önümüzdeki sene de bunun bitirileceğini tahmin ediyoruz. Yine Anagold firması ile yaptığımız anlaşma ile Mühendislik binasının laboratuar ve ek ders inşaatının yapımına başlanacaktır dedi.
MAKALELERE TEŞVİK GELİYOR
Eğitim ve öğretim aşamasına bizim en çok önem verdiğimiz, eğitim ve öğretimin kalitesini yükselmesi, dolayısıyla üniversitemizin üniversiteler arasındaki sıralamasının daha iyi bir yere gelmesini, Üniversiteyi Dünya ve Türkiye sıralamasındaki yerini yükselten en önemli faktör makaleler, yayınlar yani. Daha sonra doktora ve yüksek lisans sayıları geliyor diyen Rektör Levent, ‘‘Makaleler ile ilgili olarak komisyonlar çalışmalarına devam ediyor, biz makalelerin yayınların daha fazla çıkabilmesi temin etmek için daha önceki tecrübelerimizden istifade ederek yayın ve makale başı teşvik vermeyi planlıyoruz, yani TÜBİTAK yayınlar başına öğretim üyelerimize bir ücret veriyor, bu ücretin belli bir çarpanla çarpılarak biz öğretim üyelerine bunu vermeyi sağlayacağız, taahhüt edeceğiz. Bu sayede 0.77 olan öğretim üyesi başına yayın ortalamasını 1’e yükseltmeyi kısa zamanda planlıyoruz. Bire çıkardığınız zaman bizim Türkiye sıralamasındaki yerimiz onlarca basamak daha ileri gidecektir’’ dedi.
BİR HESAPLAMAYA GÖRE 20. SIRADAYIZ
Türkiye sıralamasında çeşitli şekillerde hesaplamalara göre bir hesaplamaya göre Türkiye genelinde bütün devlet üniversiteleri arasında 20. sıradayız bir sıralamaya göre de 81. sırada gözüküyoruz enteresan bir fark var, bunun sebebi de bizim araştırdığım kadarıyla doktora sayısında bu sene bir düşüş var, verdiğimiz doktora sayısını bir olarak hesaplamışlar , biz baktırdık 7 olacak, 7 doktora öğrencisi yetiştirmişiz, mezunu etmişiz, onu 1 kişi olarak kaybettikleri için 81’nci çıkmışız. Ama önümüzdeki yıllarda bu doktora sayıları çok daha artacak, öyle zannediyorum ki yılda 15 tane doktora öğrencisi yetiştirmiş olacağız diye düşünüyorum, makale sayısı da öğretim üyesi başına 0,77’den 1 rakamına çekersek hakikaten üst sıralara tırmanmış olduğumuz göreceğiz dedi.